DTF - променяща пазара техника за печат

blog post cover

Какво е DTF печат?

Сигурно сте чували за DTF печат преди, но може да не сте запознати с това как работи. Или може би сте го объркали с DTG печат.  DTF печатът е перфектен за всеки, който иска персонализира тениски или всеки друг текстилен продукт (калъфки за възглавници, маски, чанти, суичъри и т.н.)

DTF означава Direct To Film. Тази техника представлява отпечатване на вашия дизайн директно върху трансферно фолио и след това, прехвърлянето му върху избрания от вас продукт, чрез термо преса.

DTF vs DTG печат

DTF (Direct to Film) е алтернативен печатен процес на DTG (Direct to Garment). Със специфичен вид мастило на водна основа се печата върху трансферно фолио, което след това се изсушава и се поръсва с прахообразно лепило. Следващата стъпка е "изпичане" на дизайна чрез специална система за сушене, след това трансферите са готови за съхранение или моментална употреба.  Чрез топлинно пресоване мекото мастило на водна основа се пренася върху дрехата само за 15 секунди. Трансферът се използва върху полиестер и други непамучни и памучни тъкани, които са трудни за отпечатване чрез традиционния DTG печат.

DTG е проектиран предимно за памучни облекла, DTF никога няма да замени DTG за памучен печат, но е добра алтернатива, когато започвате бизнес. DTF е задължително допълнение към декорацията на дрехи, което не може да бъде пренебрегнато. Ако в миналото сте избягвали DTG печата поради ограничението в тъканите за печат, DTF отваря нови възможности за увеличаване разнообразието от продукти за персонализиране.

Тъй като издръжливостта е подобрена от специалното мастило и лепило, DTF печатът е идеален за работно облекло като гащеризони, якета, шапки, облекло за фитнес и колоездене. Не се напуква като ситопечат, което означава, че има много меко усещане при допир, поради използваното мастило на водна основа.

Предимството да поръчате готови DTF трансфери от printondemand.bg:


Няма нужда да влагате в скъпа техника, мастила и консумативи! Ивестицията в един DTG или DTF принтер възлиза на хиляди левове. Трябва да имате достатъчен технически опит, за да ползвате такава машина. Ние решаваме тези проблеми, като ви предлагаме висококачествени трансфери, готови да бъдат прехвърлени върху вашите продукти.  Нужна ви е единствено обикновена термо преса.

Ето и инструкции как да трансферирате дизайна:

Задайте температура на пресата 155 градуса целзий! Предварително натиснете тениската или конкретния продукт за 5 секунди, за да отстраните влагата. Центрирайте трансфера върху тениската и натиснете за 15 секунди. Тези трансфери са за СТУДЕНО отлепяне на фолиото, така че веднага след като приключите с пресоването за 15 секунди, извадете тениската от термопресата с все още прикрепен трансфер и оставете да се охлади напълно. След като се охлади, бавно отстранете фолиото. Поставете тениската отново на пресата и натиснете още веднъж за 10 секунди. Това е! Имате готова за ползване веднага тениска!

Какво ви предлагаме:

Ние разполагаме с индустриални DTF принтери които печатат върху ролка с ширина 60 см и дължина 100 метра! Без ограничение в бройката на дизайните. Просто направете регистрация и използвайте разработения от нас калкулатор за DTF печат. Прикачете файловете и поръчайте вашите дизайни. За разлика от други фирми определящи цената твърдо на кв. метър, нашият калкулатор смята единствено полезна площ т.е. вие не плащате за отпадъчното фолио, което остава между дизайните при нареждането върху ролката. След като поръчката е завършена, изпращаме с Еконт или Спиди. Възможно е също получаване на място.

ПИШЕТЕ НИ

НАМЕРЕТЕ НИ

  • Пловдив 4000, ул. Нестор Абаджиев 57 Б
  • +359 882913578
  • info@printondemand.bg
contact